Samrådet handler om arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår i hverdagen og udspringer blandt andet af en undersøgelse, som fagforeningen 3F har gennemført. Og LO-næstformand Morten Skov Christiansen er spændt på at høre ministerens svar på, hvordan han blandt andet vil tackle spørgsmålet om uddannelse af arbejdsmiljørepræsentanter.

? Deres indsats er jo enormt vigtig ? både for den enkelte medarbejders trivsel og for klimaet på arbejdspladsen. Og nøglen til at blive en god arbejdsmiljørepræsentant er uddannelse, siger Morten Skov Christiansen.

Meget at hente
I lighed med andre undersøgelser dokumenterede 3F blandt andet, at uddannelsen af arbejdsmiljørepræsentanter ikke lever op til indholdet af den reform af arbejdsmiljøarbejdet, som Folketinget vedtog i 2010.

For eksempel er der kun en tredjedel, der modtager de to dages målrettet uddannelse, de skal have som supplement til det obligatoriske, tre dage lange forløb. Tilsvarende er der mange arbejdsmiljørepræsentanter, der ikke får det årlige tilbud om halvanden dags efteruddannelse ? og endnu flere, der ikke bruger det tilbud.

? Der er altså meget at hente her. Overordnet handler det om, at virksomhederne virkeligt skal motivere arbejdsmiljørepræsentanterne til at få den bedst mulige uddannelse. Det er i alles interesse, siger Morten Skov Christiansen.

En ambitiøs indsats
Da reformen af arbejdsmiljøarbejdet blev evalueret i 2014, var det et enigt Arbejdsmiljøråd ? herunder LO ? der afleverede en række anbefalinger til beskæftigelsesministeren. De handlede ikke mindst om, hvordan man forstærker indsatsen for at uddanne flere.

? I LO vil vi gøre vores for, at den indsats bliver ambitiøs, og at vi når ud til rigtigt mange arbejdspladser med budskabet om, at godt arbejdsmiljøarbejde kræver både uddannelse og efteruddannelse. Det er en opgave, vi skal løfte sammen med arbejdsgiverne og myndighederne, siger Morten Skov Christiansen og tilføjer:

? Og det kan vi godt.

Kontakt: Pressekonsulent Morten Bruun, tlf. 29 89 16 16