Det er nogle af de spændende spørgsmål, vi får svar på, når tæt på 300 erhvervsskolelever fra hele landet de næste dage mødes til DM i Skills i Fredericia.
Her vil de dyste på fag og færdigheder, og de allerdygtigste kan tilmed kvalificere sig til at deltage i EM og VM senere på året.

LO-næstformand Ejner K. Holst er ikke i tvivl om, at det venter nogle spændende dage:

? Det er simpelt hen fantastisk at opleve, hvordan den faglige stolthed lyser ud af de unge elever. Uanset om det er kommende sosu?er, blikkenslagere eller tømrere. Det er så tydeligt, at de alle brænder for at vise os deres ypperste, siger Ejner K. Holst, der dukker op i Fredericia for at overvære DM i Skills.

? Og LO hepper på hele bundtet, siger Ejner K. Holst.

De er dygtigere end mig
LO-næstformanden hæfter sig ved, at det ikke kun drejer sig om at vinde.

? Konkurrenceelementet er fint, men Skills handler i høj grad også om at markedsføre erhvervsuddannelserne og vise unge mennesker ? og deres forældre ? de mange spændende muligheder, erhvervsskolerne byder på. Det er ekstremt vigtigt i en tid, hvor vi kan se, vi kommer til at mangle faglærte, siger Ejner K. Holst.

Han er selv uddannet elektriker, og han er ikke bleg for at indrømme, at de unge, vi uddanner i dag, er meget dygtigere end hans generation:

? Håndværksmæssigt kunne vi selvfølgelig også noget, men i dag er de meget mere velfunderede, siger Ejner K. Holst.

DM i Skills åbner torsdag kl. 9 og slutter lørdag eftermiddag. Mesterskaberne finder sted i Messe C i Fredericia, hvor publikum også selv kan prøve kræfter med forskellige håndværk. Der er livetransmission fra konkurrencerne på SkillsDenmarks hjemmeside.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14