Aftalen om finansloven fjerner 31 millioner kroner fra Arbejdstilsynet i 2016, og i 2017 er alle særlige tilsynsindsatser helt væk. Aftalen er indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative.

Arbejdstilsynet har oplyst, at nedskæringerne vil medføre en reduktion på 125 årsværk.

? Jeg er ærlig talt dybt overrasket over nedskæringerne. Det er den helt forkerte vej at gå, siger LO-næstformand Morten Skov Christiansen.

? Vi har brug for et bedre arbejdsmiljø og ikke et dårligere arbejdsmiljø. Hvert år har vi knap 80.000 arbejdsulykker og arbejdsskader. Derfor er der brug for at styrke indsatsen for et godt arbejdsmiljø og gode arbejdspladser ? ikke svække det. Jeg er forundret over, hvorfor de borgerlige fjerner netop de tilsyn, som fungerer allerbedst til at fange farligt og ulovligt arbejdsmiljø.

Indestående på 500 millioner kr.
Finansloven beskærer indsatsen på arbejdsmiljøet, selv om Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse i dag har et indestående på 500 millioner kroner.

? Det er mig ubegribeligt, at regeringen sparer på Arbejdstilsynet, når der samtidig står 500 millioner opsparede og uforbrugte midler i Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse. En halv milliard som bare samler støv, selv om pengene kan komme i arbejde den dag i morgen uden at påvirke finansloven negativt. I følge lovgivningen skal fonden faktisk bidrage til målrettede indsatser for et bedre arbejdsmiljø, siger Morten Skov Christiansen.

Tænk Jer om igen, DF
Dansk Folkeparti og finansordfører Rene Christensen har flere gange i de sidste par måneder været ude med meldinger om, at DF ønsker et godt arbejdsmiljø og ikke er tilhænger af nedskæringer i Arbejdstilsynet. Nu lægger DF så stemmer til nedskæringer på arbejdsmiljøområdet.

? Kom nu ind i kampen DF, og vis hvad I kan. Finansloven skal vedtages i Folketinget, og jeg vil derfor opfordre DF til at tænke sig grundigt om, og få rettet op på den fejltagelse det er at skære ned på Arbejdstilsynets helt afgørende indsats, siger Morten Skov Christiansen.

Årligt rammes næsten 60.000 danske lønmodtagere af en arbejdsulykke, ligesom der årligt anmeldes mere end 20.000 arbejdsskader. Der er således fortsat alvorlige problemer med arbejdsmiljøet samtidig med, at reformerne af pension og efterløn betyder, at lønmodtagerne skal arbejde stadigt flere år på arbejdsmarkedet. 40 procent af LO?s lønmodtagere oplyser, at de ikke har helbredet til at blive i deres job frem til pensionsalderen, fordi jobbet er præget af hård fysisk eller psykisk nedslidning.

Kontakt: Kommunikationskonsulent Peter Koch Palshøj, tlf. 61 15 02 10.