Kommentaren kommer i anledning af Vismændenes nye rapport om dansk økonomi, som blev offentliggjort i dag.

? Det er særdeles hjælpsomt, at nu også Vismændene slår fast, at kun meget få over 30 år vil komme i job som følge af lavere kontanthjælp. Lad os få det budskab banket fast med syvtommersøm op til forhandlingerne om et nyt kontanthjælpsloft. Lavere ydelser risikerer at sende tusindvis af mennesker længere ud i fattigdom og hermed reelt også længere væk fra arbejdsmarkedet, siger Harald Børsting.

Brug for uddannelse
LO er samtidig enig med Vismændene i, at der fortsat er mange ledige ressourcer i dansk økonomi i form af bl.a. arbejdsløse og fx ubrugte maskiner i fabrikshaller m.m.

? Selv om vi forventer et styrket opsving og en markant fremgang i beskæftigelsen, vil vi ikke i de kommende år opleve flaskehalse på arbejdsmarkedet. Alligevel ? og det er helt afgørende ? skal vi netop nu kende vores besøgelsestid og opkvalificere og uddanne folk, så vi også om et par år har nok veluddannet arbejdskraft, siger Harald Børsting.

Nej til forslag om tvungen pensionsopsparing
Formandskabet foreslår i sin rapport en obligatorisk pensionsopsparing for at dække de grupper, der i dag ikke har udsigt til en pension, de kan leve af, fx folk på overførselsindkomster. Men forslaget kommer til at ramme skævt, da folk på overførselsindkomster samt lavtlønnede i dag har adgang til pensionstillæg. Det vil bortfalde med en tvungen pensionsopsparing, betalt af deres i forvejen lave løn/overførselsindkomst.

? Forslaget er jo udtryk for en omvendt Robin Hood ? hvor der vil blive taget fra dem, der i forvejen har mindst. Så det kan vi ikke støtte. Næsten alle lønmodtagere, der i dag har et fuldtidsjob, indbetaler til pension. Og det er et fantastisk system, som vi skal fastholde og videreudvikle. Men der skal andre politiske midler til at sørge for pension til folk på overførselsindkomster, siger Harald Børsting.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.