Selv om en stor gruppe danskere (43 pct.) i ?nogen grad? synes, kønnene er ligestillede, angiver hele 42 pct., at vi kun ?i ringe grad? eller ?slet ikke? er i mål med ligestillingen i Danmark. Og det mener LO?s næstformand, Lizette Risgaard, at der bør lyttes til:

? Vi er kommet ufatteligt langt med mænd og kvinders ligestilling på 100 år. Ingen tvivl om det. Men vi må ikke stoppe op nu. Vi står stadig med et stort løngab, en meget skæv barselsorlov og et meget kønsopdelt arbejdsmarked, siger Lizette Risgaard.

De unge mener i højere grad, at vi har ligestilling
Målingen viser samtidig, at de unge (15-29 år) i højere grad end de ældre mener, at vi er i mål med ligestillingen. Her er det ?kun? 31 pct., der i ringe grad eller slet ikke mener, at vi er i mål med ligestillingen.

? Det glæder mig, at de unge i højere grad mener, at mænd og kvinder er ligestillede. Det bringer håb for fremtiden. På den anden side, skal vi ikke være blinde for, at det kan spænde ben for kvinder og mænds ligestilling i hjemmet og på arbejdsmarkedet at blive far, mor og børn, siger Lizette Risgaard.

LO markerer 100-året for kvinders stemmeret med en række aktiviteter rundt omkring i landet, bl.a. er der premiere på filmen ?Det kan blive endnu bedre?, som LO har været med til at lave.

LO deltager også i grundlovsoptoget, som går fra Grønningen til Christiansborg.

Læs undersøgelsen her

 

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.