Formand for FTF, Bente Sorgenfrey understreger, at hun bakker varmt op om formålet med at fjerne unødvendige byrder og styrke konkurrenceevnen.
”Når det er sagt, synes jeg meddelelsen efterlader en del ubesvarede spørgsmål”, siger Bente Sorgenfrey.
Hjælp de små virksomheder
”Først og fremmest: vil EU-lovgivning også fremover gælde for alle eller påtænker Kommissionen at fritage små virksomheder for lovgivning. Meddelelsen er uklar på dette punkt. Der står, at alle arbejdstagere skal nyde samme beskyttelse uanset størrelsen af den virksomhed de arbejder i – og samtidig står der, at hvis lovgivningen er for kompliceret, vil det i praksis betyde, at mange små virksomheder blot undlader at følge den. Hvordan vil man løse det problem? Mit bud er, at det sker ved at hjælpe de små virksomheder – ikke ved at undtage dem for regler”.

En anden ting der giver anledning til bekymring i fagbevægelsen er, at man vil nedsætte en ekstern ekspertgruppe, der skal vurdere alle forslag fra Kommissionen, før der gås videre med dem. Europæisk fagbevægelse har spurgt ind til, hvor stor magt en sådan gruppe vil få og hvordan de uafhængige eksperter, der skal sidde i den skal udvælges.
Bedre regulering må ikke blive til deregulering af arbejdsmarkedsforhold
”Det er vigtigt for os, at denne gruppe af 6 uafhængige eksperter ikke får mulighed for at vende tommelfingeren nedad til positive forslag på for eksempel beskæftigelsesområdet. Og så er det en mærkesag for os, at parternes høringsret og den sociale dialog ikke tilsidesættes som en del af den her dagsorden”.
”Vi har fulgt regelforenklingsdagsordenen nøje gennem flere år og vil holde tæt kontakt til medlemmer af Europaparlamentet, den danske regering og andre relevante aktører for at sikre, at bedre regulering ikke bliver til deregulering af arbejdsmarkedsforhold” siger Bente Sorgenfrey.  
LÆS OGSÅ: A Better Regulation på kommissionens hjemmeside.