Det er lykkedes Flyvebranchens Personale Union, (FPU), der organiserer piloter og kabinepersonale under Serviceforbundet, at indgå overenskomst med det danske flyselskab DAT (Danish Air Transport), der bl.a. har eneretten til at flyve til og fra Bornholm.

? Det er glædeligt, at de to parter er blevet enige om en holdbar aftale, som de kan bygge videre på. Det viser endnu en gang, at Den Danske Model virker, siger Lizette Risgaard.

OK-fly til Folkemødet
? Da LO skulle bestille billetter til Folkemødet på Bornholm i juni 2015, havde DAT endnu ikke overenskomst. Derfor besluttede LO?s ledelse at chartre et fly hos et alternativt flyselskab med overenskomst ? og samtidig bruge det som en anledning til at sætte yderligere fokus på overenskomstforholdene i flyvebranchen. Det er der stadigvæk brug for.

? Vi opretholder naturligvis aftalen om vores OK-fly, men vi glæder os til fremover at kunne flyve med DAT, siger Lizette Risgaard.

? Flyvebranchen er jo desværre også en branche, der er udsat for social dumping. Derfor holder fagbevægelsen konstant øje med forholdene her som i andre brancher. Vi vil ikke finde os i, at lønmodtagerne udsættes for løndumping og forringelse af arbejdsvilkårene. Det vil vi bl.a. bruge vores OK-fly til at gøre opmærksom på, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.