Medarbejdere og ledere på de offentlige arbejdspladser er nøglepersonerne i tillidsreformen. Det er dem, der kender faget og kerneopgaverne og har idéerne til bedre kvalitet i den offentlige opgave løsning. Med tillidsreformen følger muligheden for at få indflydelse på sin egen arbejdsplads og udviklingen af den offentlige sektor. Den mulighed opfordrer formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, medarbejdere og ledere til at bruge.

”Moderniseringen af den offentlige sektor kører på højtryk hver dag. Der bliver sparet, mange oplever, at de er ved at drukne i papirer, og at de ikke får mulighed for at bruge deres faglighed. Tillidsreformen er vejen ud af den situation. Vi skal tage den indflydelse, som reformen giver os mulighed for at få. Medarbejdere og ledere er de nøglepersoner, der kan omsætte reformen til praksis og udvikle de offentlige arbejdspladser med tillid og kvalitet”, siger hun.
Der er ikke én men mange løsninger for, hvordan man kan bruge tillidsreformen på arbejdspladserne. Det er vigtigt, at arbejdet tager udgangspunkt i arbejdspladsens kerneopgaver og idéer til udvikling.