Syv principper skal modernisere den offentlige sektor. Det handler blandt andet om tillid og ansvar, styring efter mål og resultater, fagligt handlerum, dialog og innovation. FTF har sammen med OAO og AC indgået en ny aftale med regeringen, Danske Regioner og KL om principper for samarbejdet om  udvikling af den offentlige sektor. Aftalen giver et godt afsæt for at styrke medarbejderinddragelsen i de forandringer, der sker i de kommende år.
Men principper gør det ikke alene. Det er vigtigt, at de bliver til virkelighed, og her kan medbestemmelses- og samarbejdsudvalgene på de offentlige arbejdspladser spille en afgørende rolle.
FTF opfordrer til, at hele MED/SU-organisationen gøres til en aktiv lokal medspiller, hvor ledere og medarbejdere sammen drøfter og udmønter principperne i forhold til de konkrete og lokale udfordringer. FTF opfordrer også til og vil selv arbejde for, at aftalens principper bliver en del af kommunal- og regionsvalgkampene. Det står der i det notat, som FTF har sendt til MED-repræsentanterne i kommunerne.

Heldigvis foregår der mange gode samarbejder rundt om på de offentlige arbejdspladser, hvor medarbejderne bliver inddraget i udviklingen. For at bygge videre på de gode erfaringer indsamler FTF gode eksempler og idéer til konkrete samarbejder. Send dem til konsulent i FTF Torben Lenike på Find mere indenfor emnerne: