Regeringen har netop lanceret sin Vækstplan DK. Pakken rummer generelle skattelettelser til erhvervslivet, specifikke afgiftslettelser, nye investeringer i uddannelse og et reformprogram, der lægger op til en lavere vækst i den offentlige sektor end i regeringens hidtidige økonomiske 2020-plan.
I FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, siger formand Bente Sorgenfrey:
"Vi kan godt leve med en lidt lavere vækst i den offentlige sektor i en periode, hvis målet er at skabe flere job nu og her – og sikre råd til velfærden på længere sigt. Men balancen mellem investeringer i nye job på kort sigt og erhvervsskattelettelser er ikke god nok. Vækstplanen giver nu de private virksomheder et kæmpe ansvar. Virksomhederne må vise, at de kan skabe mange nye danske job, så gode offentlige kroner ikke bliver spildt på nyttesløse skattelettelser".
FTF bakker op om den nye investering i uddannelse og om flere af de målrettede afgiftslettelser. FTF havde dog gerne set flere initiativer, fx grønne investeringer, der ville skabe nye job på kort sigt – og havde gerne set en mindre vægt på de generelle skattelettelser, som OECD og de økonomiske vismænd peger på har en yderst begrænset jobeffekt.

Formand Bente Sorgenfrey siger:
"Der skal ikke herske tvivl om, at en nedsættelse af selskabsskatten ikke er vores idé, lige som vi er imod, at man hæver lønsumsafgiften i den finansielle sektor".
FTF bakker op om vækstplanens investeringer – boligjobpakken, renovering af almennyttige boliger, investering i effektiv energianvendelse og flere offentlige anlægsinvesteringer, der alle vil være med til at skabe nye job på kort sigt.
FTF er imidlertid imod, at regioners og kommuners kommende investeringer i bygninger bliver finansieret af besparelser på driftsbudgettet. Formand for FTF, Bente Sorgenfrey siger:
"Det hjælper ikke at flytte ledigheden fra en sektor til en anden. Kommunerne har fyret 30.000 de seneste år, og det har allerede ramt kvaliteten og arbejdsmiljøet."