FTF og FTF’s medlemsorganisationer er de stemmer, der kan være med til at nuancere en ellers forsimplet og skinger debat om, hvordan vi får vores velfærdssamfund helskindet gennem krisen.
Det understregede skatteminister Holger K. Nielsen i en tale på FTF’s kongres i dag.
”Der er en tendens til, at debatten bliver meget unuanceret med mere fokus på dét, der skiller, end dét, der samler: Negativt fokus på den offentlige sektor og negativt fokus på det danske lønniveau fx. Og der peges på et behov for drastiske ændringer af det danske velfærdssamfund”, sagde Holger K. Nielsen.
Risikerer at afmontere velfærdssamfundet
Men drastiske løsninger risikerer at være med til helt at afmontere vores velfærdssamfund, advarede skatteministeren.
”Og det vil ikke skabe vækst og velfærd. Andre samfund med mindre socialt sikkerhedsnet og stor ulighed er ikke rigere, og de har ikke lavere arbejdsløshed”, sagde han.
Den danske velfærdsmodel, som fagbevægelsen har kæmpet for, er en del af løsningen på krisen – ikke en del at problemet, understregede han.

Skatteministeren efterlyste en langt mere nuanceret dialog om, hvordan velfærdssamfundet skal fornyes og effektiviseres, så det kan stå imod udfordringerne med knappe ressourcer og en offentlig sektor under pres.
FTF kan skabe løsninger, der samler
”Der er brug for at skabe reelle løsninger. Det har I i FTF baggrunden for at gøre. For I har bredden. I er den bredeste del af fagbevægelsen, vi kender. I har forudsætningen for at skabe løsninger, der samler. Vi er mange, der gerne vil høre jeres stemme. Vi andre har brug for, at I deltager aktivt”, sagde Holger K. Nielsen.

Bente Sorgenfrey, formand for FTF, kvitterede for opbakningen og troen på FTF som en del af løsningen.
”Vi vil meget gerne både som hovedorganisation og som enkeltorganisationer bidrager til at løse de problemer, som velfærdssamfundet står overfor. Nogle gange kommer vi i tvivl om, at det egentlig er jeres holdning i regeringen. Og vi vil gerne have, at I ser os som en del af løsningen.”, sagde Bente Sorgenfrey.