Verdensbanken udgiver hvert år en grundig opgørelse over, hvor nemt det er at drive virksomhed i de forskellige lande. I den helt nye Doing Business 2013 kommer Danmark ind på en 1. plads i Europa – og en 5. plads i hele verden.

”Vi er blevet tudet ørene fulde med, hvor forfærdelig dårlig den danske konkurrenceevne er, og at det hele skyldes høje skatter og lønninger. De nye tal viser, at det er langt mere nuanceret end som så”, siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey i en kommentar til tallene.

Hun hæfter sig også ved, at den danske eksport fortsat klarer sig rigtig godt med store overskud på betalingsbalancen.

Stadig brug for vækst og beskæftigelse
Verdensbanken opgør virksomhedsvilkårene på en række parametre, bl.a. hvor nemt det er at opstarte virksomhed, få byggetilladelser, betale skat og handle over grænserne.

Singapore topper listen i år efterfulgt af Hong Kong, New Zealand, USA og Danmark.

”Det betyder selvfølgelig ikke, at alt er som det skal være. Vi har stadig hårdt brug for ny vækst og beskæftigelse, og vi har store forventninger til det ambitiøse arbejde, som regeringen har sat i gang med Produktivitetskommission, innovationsstrategi og ny vækstpolitik", siger Bente Sorgenfrey.

Hun pointerer, at Verdensbankens tal viser, at vi også har mange styrker i Danmark, som vi skal passe på med ikke at ødelægge.

"Verdensbanken har jo også flere gange kåret den offentlige sektor i Danmark som en af de allermest effektive i verden, og det påvirker bestemt også virksomhedernes vilkår positivt”, siger Bente Sorgenfrey.