Uddannelse er en investering, der giver pengene igen mange gange. Derfor giver det rigtig god mening, at Danmark og andre lande fortsat investerer massivt i uddannelse, konkluderer en ny rapport fra OECD.
Med "Education at a Glance" giver organisationen et bud på, hvad der er af muligheder og udfordringer på området.
I FTF, hovedorganisation for 450.000 privat og offentligt ansatte, er formanden Bente Sorgenfrey glad for, at det igen understreges, hvor vigtig uddannelse er. Ikke mindst videregående uddannelse.

"Investeringen kan betale sig og giver et kæmpe overskud i form af øgede skatteindtægter. Desværre er der en tendens til, at de offentlige investeringer i uddannelse falder i mange OECD-lande. Det er i stedet individer og virksomheder, der bruger penge på uddannelse", siger Bente Sorgenfrey og tilføjer:
"FTF vil ligesom OECD advare mod den udvikling. Det kan meget let føre til en uhørt høj brugerbetaling, som ingen er interesserede i."
Færre offentlige penge
Ifølge rapporten har 24 ud af 29 lande fra 2008 til 2009 brugt flere penge på uddannelse. Men der er desværre en tendens til, at det er private og ikke offentlige investeringer, der trækker niveauet op.

FTF er overordnet tilfreds med, at rapporten peger på, at det netop i en krisetid er nødvendigt at satse på uddannelse.
"Vi har et højt niveau i Danmark, men vi kan blive endnu bedre," siger Bente Sorgenfrey.
Hun peger på, at rapporten også belyser et reelt problem i Danmark. Der er stadig en uheldig udvikling, hvor børn af forældre uden uddannelse ofte selv ender uden uddannelse og eksamensbevis.
"Der er en social skævvridning, som vi må forholde os til. Derfor er det vigtigt med et fortsat fokus på indsatsen, og det minder rapporten os om," siger Bente Sorgenfrey.