Der bliver færre penge i det offentlige, men krav og forventninger har ikke ændret sig. Derfor bliver politikerne nu nødt til at stå på mål for, hvad der ikke kan laves efter sparerunder har kostet tusindvis af stillinger i det offentlige.
Det er reaktionen fra FTF på en ny opgørelse fra AE-Rådet. Den viser, at 18.000 arbejdspladser er forsvundet på bare et år. FTF er hovedorganisation for 450.000 privat og offentligt ansatte – blandt andre lærere, pædagoger og sygeplejersker. Den nye opgørelse viser, at det blandt andet er disse fag, der er hårdt ramt.
FTF har tidligere peget på, at den økonomiske krise blandt andet fører til flere ledige blandt dem, der er uddannet til at arbejde i det offentlige.

Tallet 18.000 er dog meget voldsomt, mener FTF-formand Bente Sorgenfrey. Hun hæfter sig ved, at finansminister Bjarne Corydon (S) siger, at pengene skal passe.
"Så skal opgaverne også passe. Hvis man skærer i penge og bemanding, som tallene viser, så må man også skære i opgaverne. De ansattes helbred skal ikke bøde for, at der er færre penge til den offentlige sektor, mens borgernes forventning til skoler, sygehuse og meget andet stiger", siger Bente Sorgenfrey og tilføjer.
"Jeg er ligeså bekymret for dansk økonomi som finansministeren, og den offentlige sektor skal ikke bruge flere penge, end der er afsat. Men så skal opgaverne også passe til pengene".