”Energiprisernes himmelflugt er en kæmpe bekymring hos danskerne – og ikke mindst fagbevægelsens medlemmer. Derfor stor ros til at regeringen for at tage bekymringerne alvorligt og handle på det,” siger Lizette Risgaard.

FH-formanden påpeger, at den aktuelle krise både kalder på ambitiøse løsninger men også en ansvarlig hånd på rattet.

”Det her er en helt ekstraordinær og vanskelig situation. Men jeg synes, regeringen rammer en god balance, hvor borgerne får en mærkbar hjælp, uden at man bare udskriver en blankocheck,” siger Lizette Risgaard.

Husk lønmodtagerne i den kommende inflationsfinanslov

Hjælpepakken kommer godt to uger efter, Finansministeren fremlagde sit bud på en inflationshjælpepakke med to milliarder kroner øremærket målrettet inflationshjælp. FH-formanden appellerer til, at regeringen i næste års finanslov samtidig husker lønmodtagerne med et travlt og omkostningsfuldt familie- og arbejdsliv.

”Vi er ikke i mål med at håndtere den her krise. Næste år kan blive et rigtig hårdt år for medlemmerne, og derfor forventer jeg et fokus på lønmodtagerfamilier i den kommende finanslov. Et højere kørselsfradrag og en fremrykning af dagpengetillægget står øverst på FH’s ønskeliste,” siger Lizette Risgaard.