Der er altså udsigt til et yderst spændende møde, når EU’s energiministre i dag mødes for at diskutere Europa Kommissionens fem forslag til at sænke de voldsomme energipriser.

Et af forslagene er blandt andet, at der skal indføres en skat på overnormal profit, som energiselskaber for tiden høster som følge af de aktuelle prisstigninger.

Russerne skal ikke have mulighed for manipulation med priserne

Derudover skal energiministrene også diskutere, hvordan europæerne kan spare på energien, og derved sænke energiforbruget, et prisloft på russisk gas og en økonomisk garanti til energiselskaber, så det har mulighed for at stå i mod de meget store udsving der præger markedet i øjeblikket.

Det er helt afgørende for danske og europæiske lønmodtagere, at vi sikre at Rusland ikke har mulighed for at manipulere med energipriserne, og i særdeleshed at regningen ikke bliver tørret af på helt almindelige forbrugere

BENTE SORGENFREY

I FH er vi umiddelbart positivt indstillede over for det princip, og ser det som en oplagt vej til at finansiere aktuelle udfordringer – fx kompensationspakker til de grupper, der er ramt hårdest af de aktuelle prisstigninger.

”Det er helt afgørende for danske og europæiske lønmodtagere, at vi sikre at Rusland ikke har mulighed for at manipulere med energipriserne, og i særdeleshed at regningen ikke bliver tørret af på helt almindelige forbrugere” lyder det fra Bente Sorgenfrey.

Også fra regeringens side er man umiddelbart positive over for udmeldingerne. Dan Jørgensen understregede forud for mødet blandt energiministrene, at det er vigtigt med fælles løsninger i EU, hvis vi sammen skal reducere vores elforbrug og nedbringe de høje profitter til gavn for de europæiske forbrugere.