Europaparlamentarikeren Maria Walsh fra den konservative gruppe har stået i spidsen for udarbejdelsen af en egen initiativrapport, der sætter fokus på den mentale sundhed, når mere arbejde foregår online.

I rapporten opfordres Kommissionen til, i samråd med arbejdsmarkedets parter, at fremsætte et forslag til direktiv om psykosociale risici og trivsel på arbejdspladsen. En anden opfordring fra beskæftigelsesudvalget går på at iværksætte uddannelses- og bevidstgørelsesinitiativer om mental sundhed på arbejdspladsen. I den forbindelse opfordrer udvalget til, at 2023 vælges til EU’s år for en god mental sundhed.  

I FH er vi glade for, at Parlamentet tager debatten om mental sundhed på arbejdspladsen. Vi mener, at EU-tiltag er en nødvendighed og har længe arbejdet aktivet for et egentligt direktivforslag om psykisk arbejdsmiljø.

Læsetips

Eurofound har præsenteret sin årlige rapport om mindstelønningerne. Mellem januar 2021 og januar 2022 er der sket en stigning af mindstelønningerne, men stigningerne svarer ikke til prisstigningerne, der er sket grundet inflationen.

 Eurofound har skrevet en artikel om, hvordan man sikrer mindstelønningerne under inflationen.