I denne uge har medlemsstaterne tilkendegivet deres opbakning til aftalen. Kun Danmark og Sverige stemte imod – og Ungarn undlod at stemme.

Jeg er glad for, at både Danmark og Sverige har sat foden ned i den her sag, selvom det ikke kunne stoppe forslaget

Bente Sorgenfrey, næstformand i FH

FH’s næstformand, Bente Sorgenfrey, udtaler: ”Jeg er glad for, at både Danmark og Sverige har sat foden ned i den her sag, selvom det ikke kunne stoppe forslaget. I dansk fagbevægelse har vi hele tiden været stærke modstandere af EU-lovgivning på lønområdet. Det er vi stadig, og vi vil fortsat gøre alt, hvad vi kan for at værne om den danske arbejdsmarkedsmodel.”

Det forventes, at Europa-Parlamentet skal stemme om forslaget på plenarforsamlingen i september. Forslaget forventes altså at være formelt vedtaget efter sommerferien.

Læsetips

Eurofound har præsenteret sin årlige rapport om mindstelønningerne. Mellem januar 2021 og januar 2022 er der sket en stigning af mindstelønningerne, men stigningerne svarer ikke til prisstigningerne, der er sket grundet inflationen.

 Eurofound har skrevet en artikel om, hvordan man sikrer mindstelønningerne under inflationen.