Der er fuld fart på den grønne omstilling af transport i København.

To gode eksempler er fra et service- og ejendomsselskab, Jeudan, og sundheds- og omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune.

Som i alle andre storbyer er det svært at finde en parkeringsplads i København. Håndværkere, der skal besøge kunder forskellige steder i løbet af en dag, spilder tid på at lede efter parkeringsplads til firmabilen.

En københavnsk virksomhed, Jeudan, har fundet en løsning på parkeringsproblemet og en grøn omstilling af branchen.

En del af firmabilerne er skiftet ud med cykler.

Responsen fra medarbejderne har været meget positiv. De føler sig mindre stressede ved at cykle frem for at køre bil, og udskiftningen har gjort arbejdsdagen lettere. Samtidig har det gjort deres transport grønnere.

LÆS OGSÅ: Nyheder om grøn omstilling på greentransitiontogether.com

FOA og Københavns Kommune skaffer 400 elcykler til social- og sundhedspersonale


For social- og sundhedspersonale og sygeplejersker har elcykler også gjort hverdagen lettere. Efter en forhandling med FOA har Københavns Kommune fundet 5,4 millioner kroner til at købe 400 elcykler til deres social- og sundhedshjælpere og sygeplejersker.

Disse vil reducere brugen af ​​biler.

Cases: Grøn omstilling

Læs flere cases om grøn omstilling i Danmark på FH’s internationale klima-site greentransitiontogether.com

Nogle medarbejder blandt social- og sundhedspersonalet og sygeplejerskerne er allerede vant til at cykle rundt for at besøge borgerne, men med en meget travl hverdag vil en elcykel lette transporten markant.

Det er til gavn for både medarbejdere og borgerne, da det giver mere tid til kerneopgaven: Omsorg.

Samtidig mindsker det risikoen for nedslidning og kan måske gøre det nemmere at rekruttere nye medarbejdere.

Responsen har været meget positiv: Medarbejderne bruger mindre tid på transport og mere tid på det, der er kernen i deres arbejde; at yde omsorg. Som en vigtig bonus giver de mange tilbagelagte kilometer på cyklen et mentalt boost og mere overskud.