Det var ikke længere muligt for 34-årige Benjamin Lund-Lassen at kombinere et arbejdsliv som lastbilchauffør med lange og skiftende vagter med familielivet med kone og to børn.

Skulle jeg være gået igennem jobcentret, ville det have taget meget længere tid. Hos A-kassen kom mit forløb i gang med det samme, og de har bakket mig op i min plan og min drøm

Benjamin lund-lassen

”Det blev for ensomt for mig ude på landevejen, og arbejdstiderne harmonerede ikke med mit familieliv. Det blev til, at jeg måtte vælge mellem familie og arbejde”, siger Benjamin Lund-Lassen.

Derfor skulle der ske noget nyt.

Han tog derfor kontakt til sin A-kasse i 3F Roskilde, for han ville gerne skiftet branche. A-kassen tog Benjamin Lund-Lassens sag op med det samme, og i dag læser til sikkerhedsvagt på ZBC i Roskilde.

A-kassen lavede en såkaldt realkompetencevurdering ved det første møde, og de bakkede Benjamin Lund-Lassen op i hans uddannelsesvalg, fortæller han.

”Skulle jeg være gået igennem jobcentret, ville det have taget meget længere tid. Hos A-kassen kom mit forløb i gang med det samme, og de har bakket mig op i min plan og min drøm”, siger han.

”Jeg har haft både a-kassen, skoler og vejledere med hele vejen, og det har hjulpet mig rigtig, rigtig meget”.

Fået drømmelærepladsen

Sikkerhedsvagtuddannelsen har været et rigtig godt match for Benjamin Lund-Lassen. Allerede syv uger inde i uddannelsen stod han med tre tilbud om lærepladser på hånden.

”Det sted, jeg havde drømt om at komme hen, har tilbudt mig en kontrakt. Så jeg starter på min ønskearbejdsplads i august 2022. Min kone fortæller mig ofte, at jeg har fået gnisten tilbage”, smiler han.

Benjamin Lund-Lassen er meget taknemmelig for den hjælp, han har fået hos A-kassen. Den har gjort hans vej til et brancheskift meget nemmere

”A-kassen arbejder målrettet mod at nå de ønsker, man har. Det betyder, at man er mere motivere til at lægge sig selv i selen for at komme videre”, siger han.

Positive tilbagemeldinger

Hos A-kassen i 3F Roskilde mener sagsbehandler Rikke Jensen, at Benjamin Lund-Lassens historie viser, hvor vigtig en tidlig indsats er for den ledige.

”Når jeg ser Benjamin i dag, bliver jeg glad og stolt over, at det lykkedes at få hans plan ført ud i livet. Når der bliver lagt en plan fra start af, har vi bedre mulighed for hurtigt at få folk ud af ledighed og fastholde dem på arbejdsmarkedet”, siger Rikke Jensen.

Hun fortæller, at medlemmerne er rigtig glade for det forløb, de har med a-kassen.

”De har kontakt med os fra starten, og de har den samme sagsbehandler hele vejen igennem forløbet. Og hvis det ikke lykkes at få dem ud af deres ledighed inden for de tre måneder, så har vi en samtale med jobcentret, hvor vi fortæller, hvad der er sket i løbet af de tre måneder, og hvad planen er fremadrettet”.

A-kasseforsøget

  • De 9 a-kasser 3FA, HKA, Dansk Metal A-kasse, FOA A-kasse, FTF-A, BUPL-A, SL A-kasse, Min A-kasse og Magistrenes A-kasse har i en forsøgsperiode overtaget al kontakt og indsats overfor arbejdsløse i opsigelsesperioden og i de tre første måneders ledighed.
  • Forsøget, som løber fra 1. januar 2020 til 31. december 2023, er en del af arbejdet med at forenkle beskæftigelsesindsatsen.
  • Medlemmerne har ikke kontakt med jobcentret, så længe de er med forsøget. Hvis de ikke kommer i job efter sammenlagt tre måneder, fortsætter jobcentrene med indsatsen i samarbejde med a-kasserne.
  • BUPL-A gennemfører sin del af forsøget i følgende syv kommuner: København, Frederiksberg, Slagelse, Fredericia, Kolding, Vejle og Aarhus.