Af Ulla Abildtrup, journalist

Peter Barsøe fra Aarhus blev uddannet pædagog i 1983. I en årrække arbejdede han på fritidshjem, hvorefter han kortvarigt fik job på et børnehjem. For knap otte år siden begyndte han at arbejde i børnehave, og samtidig fik han høreapparat. Kombinationen af støj fra mange små børn og nedsat hørelse blev efterhånden for stor en udfordring, og Peter Barsøe sagde sit job op i oktober 2020.

Han fik tre ugers karantæne, men allerede i karantæneperioden blev han inviteret til et velkomstmøde i sin a-kasse, BUPL-A.

”Jeg blev hurtigt lidt stresset over alt det, man skal overholde og huske, når man lige er blevet arbejdsløs, og konsekvenserne, hvis man for eksempel overser en deadline. Men så fik jeg et digitalt velkomstmøde med en jobvejleder fra a-kassen, og hun hjalp mig,” fortæller Peter Barsøe.

A-kassen så mig som et helt menneske

Jobvejlederen hjalp blandt andet med at afdække Peter Barsøes muligheder på arbejdsmarkedet, skrive et cv og Min Plan.

”Hun tog udgangspunkt i mine ressourcer, hvad jeg tidligere havde lavet, og hvorfor jeg havde sagt op. Hun så mig som et helt menneske,” fortæller Peter Barsøe.

Selv om samtalen ved velkomstmødet var grundig, kom han alligevel bagefter i tanke om et spørgsmål, han skulle have stillet.

”Jeg frygtede, at jeg skulle hænge i en telefonkø i lang tid, men vejlederen tog straks telefonen, og jeg fik svar med det samme.”

Var kun ledig i to uger

Da Peter Barsøe meldte sig ledig, havde BUPL-A netop fået en henvendelse fra en skole, der manglede en pædagog til et begivenhedsbestemt vikariat. Jobvejlederen formidlede straks kontakten, så Peter Barsøe kom til samtale på skolen.

”A-kassen har fingeren på pulsen i forhold til deres medlemmer og arbejdsmarkedet og er bedre til at matche arbejdsløse med ledige job,” mener Peter Barsøe, som fik jobbet på skolen.

”Jeg endte med kun at være ledig i 14 dage og har nu været på Vorrevangskolen i tre måneder. Jeg har fået rigtig god respons fra nye kolleger. Forleden sagde min leder, at hun håbede, jeg kunne blive, så længe de har brug for mig. Hun er rigtig glad for BUPL-A’s evne til at skabe kontakt til ledige pædagoger, når skolen har vikariater.”

Peter Barsøe kan gå på efterløn til sommer, men han har nu fået sådan et boost, at han har mod på endnu et vikariat, når hans nuværende vikariat ophører.

 ”Jeg vil helt sikkert henvende mig til a-kassens vikarformidling en anden gang, hvis jeg bliver ledig igen,” siger han.

Læs mere om A-kasseforsøget