Coronakrisen har været hård ved arbejdsmarkedet verden over.

Det kan vi tale med om her i Danmark, hvor mange lønmodtagere pludselig mistede deres job og højkonjunkturen nærmest stoppede fra den ene dag til den anden.

I udviklingslandene er situationen endnu mere dyster.

Du kan give et bidrag

Uden socialt sikkerhedsnet og masker: Vi samler ind til Kenyas frontlinjearbejdere

Her kan mange arbejdere ikke længere forsørge deres familier, fordi arbejdsmarkedet er gået i stå.

Ulandssekretariatet samler ind

De, der fortsat har et arbejde at passe, må ofte gøre det uden nødvendige værnemidler som håndsprit og masker.

Fagbevægelsens udviklingsorganisation, Ulandssekretariatet, samler derfor ind til mad og værnemidler til arbejdere i Kenya.

Ulandssekretariatet samarbejder med fagbevægelsen i Kenya om at sikre, at hjælpen når frem til de mest trængende arbejdere i landet – også i afsidesliggende egne, der typisk går under myndighedernes radar. 

Samtidig gennemfører Ulandssekretariatet coronaindsatser i udviklingslande i andre dele af verden, hvor der også er brug for hjælp. Læs mere

Coronakrise i Kenya
Glem ikke fremtiden: Håbet er at samle penge nok ind til værnemidler til omkring 50.000 frontlinjearbejdere med særligt fokus på medarbejdere i sundhedsvæsenet, sikkerhedsvagter og ansatte i servicefag, som oplever stor mangel på blandt andet mundbind og håndsprit. Samtidig vil vi med indsamlingen styrke den kenyanske fagbevægelse. Det skal sikre, at arbejdernes synspunkter også fremadrettet er stærkt repræsenteret under de trepartsforhandlinger om corona-situationen, som COTU deltager i sammen med regeringen og arbejdsgiverne.