“Det undrer mig, at Lars Løkke ikke kom med et eneste bud på, hvordan nedslidte lønmodtagere kan trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, nu hvor pensionsalderen sættes op. Det er uforståeligt, at statsministeren ikke griber bolden og siger: Det her problem skal vi have løst i fællesskab nu”, siger Lizette Risgaard.

Den stigende ulighed skal stoppes
Der var heller ingen løsninger på den stigende ulighed i Danmark.
s
”Det er fint nok, at statsministeren påpeger den stigende ulighed i USA som et problem, og at han anerkender, at der er slået ”skår i harmonien” her i Danmark. Men han kommer ikke med nogen løsninger. Jeg har fornylig foreslået et ulighedsstop! Det forslag burde statsministeren tage imod med kyshånd, da vi véd, at et mere lige samfund skaber vækst og beskæftigelse. Men så langt ønsker statsministeren alligevel ikke at gå, siger Lizette Risgaard.

Godt at statsministeren vil ansætte mere sundhedspersonale      
”Til sidst vil jeg godt kvittere for, at Løkke siger, at han vil arbejde for at ansætte mere sundhedspersonale og uddanne flere sygeplejersker. Det har vi i den grad brug for, da vi skal have styrket vores sundhedsvæsen. Men så skriger det jo til himlen, når statsministeren samtidig skærer på andre velfærdsområder og på uddannelse, når vi alle er enige om, at vi jo netop skal have uddannelser i verdensklasse, siger Lizette Risgaard.

Fra i dag d. 1. januar 2019 fusionerer LO og FTF til én stor hovedorganisation med 1,4 millioner lønmodtagere i den private og offentlige sektor.

Kontakt: Anette Bindslev, pressekoordinator, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), 23 38 42 14.