(Bragt på finansforbundet.dk 01.03.17)
​Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) indgik tirsdag en ny overenskomstaftale for omkring 43.000 ansatte i finanssektoren. Aftalen sikrer de ansatte lønstigninger på 5,85 procent de kommende tre år.
"Det er et tilfredsstillende resultat, vi er nået frem til i forhandlingerne, og det har både medarbejdere og sektor brug for. Medarbejderne får en mærkbar lønstigning, som er rimelig i lyset af både sektorens økonomiske resultater og de store forandringer, den gennemgår. Af samme grund har det også været helt centralt for os med en styrkelse af kompetenceudviklingspuljen og fokus på et mere holdbart arbejdsliv, som også er en del af det resultat, vi er nået frem til, og det har været vigtigt for os," siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.
Også i FA er der tilfredshed med aftalen.
"Vi har landet et resultat, som begge parter kan se sig selv i. Den økonomiske ramme er forsvarlig og fornuftig, og vi har fået væsentligt mere fleksibilitet ind i overenskomsten. Den øgede fleksibilitet betyder, at virksomhederne fremover har et større rum at navigere i indenfor overenskomstens rammer. Begge dele har været centrale for FA i forhandlingerne, og jeg er glad for, at det lykkedes," siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.
Hovedpunkterne i den nye overenskomst er:En treårig aftale, der løber frem til 31. marts 2020. En samlet økonomisk ramme på 6 procent i perioden
Aftalte lønstigninger på 5,85 procent i perioden
Større frihed for virksomheder og medarbejdere til lokalt at aftale arbejdstid. En større del af lønforhandlingerne decentraliseres. Øgede midler til kompetenceudvikling målrettet virksomhedsinitiativer. Derudover nedsætter parterne en arbejdsgruppe, der i overenskomstperioden skal analysere og komme med bud på, hvordan der fortsat kan sikres holdbarhed omkring arbejdslivet i finanssektoren.
Efter planen skal den nye overenskomst træde i kraft 1. april i år.
For yderligere kontakt venligst:
Kent Petersen, formand for Finansforbundet, via Kristian Lind på 6120 4214
Mariane Dissing, adm. direktør i FA, via Mads Krøll på 2044 7599