”Kom og fortæl om dine ønsker og idéer til dit arbejdsliv!” Sådan lyder opfordringen fra LO og FTF til de op mod 30.000 deltagere på Ungdommens Folkemøde, som løber af stablen den 8.-9. september i Søndermarken på Frederiksberg.

På LO og FTF’s stadeplads står fagligt aktive fra forskellige faglige organisationer klar til at tage en snak med de unge om deres forventninger til deres fremtidige arbejdsliv. Målet er at få viden om, hvad der er vigtigt for dem. Hvilket fag eller branche vil de arbejde inden for? Er det vigtigt at få en høj løn, at gøre en forskel for andre mennesker, at have god tid til venner og familie ved siden af arbejdet, eller er det noget helt andet, der er afgørende?
Kort og godt debatterer vi med de unge, hvad et godt arbejdsliv er for dem, hvordan vi skaber det, og om en fagforening kan spille en rolle.
Det gode arbejdsliv er også omdrejningspunktet på den workshop, som fagligt aktive fra organisationer i LO og FTF afvikler om torsdagen kl. 9.30-11.30. Her samles op mod 90 unge fra ungdomsuddannelserne til i mindre grupper at debattere, hvad det gode arbejdsliv er, og hvordan vi kan skabe det. Workshoppen er krydret med inspirerende oplæg fra fx en sygeplejerske, socialrådgiver og andre fagligt aktive fra forskellige fag og brancher.
Der bliver med andre ord fuld smæk på debatten om de unges fremtidige arbejdsliv og fagforeningernes rolle i det. Allerede nu kan både unge og andre med visioner for deres arbejdsliv deltage i debatten på facebook og andre sociale medier. Hvad er fx de tre vigtigste ting for dig i dit arbejdsliv? Del meget gene dine input på instagram og twitter med #MitArbejdsliv – eller kommenter i tråden på facebooksiden her.