Torsdag kl. 14:30 er fællesskabet i fokus på Folkemødet, når FTF-formand Bente Sorgenfrey og LO-formand Lizette Risgaard åbner Folkets Hus i det Gamle Posthus midt i Allinge.

? Det er ikke tilfældigt, at vi kalder det Folkets Hus, for murstenene her er rammen om vores fællesskab under Folkemødet. Det er ikke meningsdannernes eller politikernes hus. Det er fællesskabets hus. Og der er brug for et stærkt fællesskab: Når det gælder arbejdsmiljøet, mere uddannelse, og hvordan vi fortsat sørger for ordnede vilkår på arbejdsmarkedet, siger LO-formand Lizette Risgaard.

Af samme grund står de to formænd klar til at hilse på gæsterne ved åbningen foran Folkets Hus, inden de sammen slår dørene op og byder officielt velkommen. Fra torsdag til lørdag vil LO og FTF afholde mere end 30 arrangementer, der alle sætter fokus på medlemmernes interesser, stablet på benene af de to organisationer og deres medlemsforbund.

? Vi er her med det klare mål at få gjort opmærksom på den virkelighed, vores medlemmer oplever. Der er tale om udfordringer fra helt almindelige menneskers hverdag, som nogle gange bliver overset, når politikerne diskuterer. Men vi tror på, at vi kan lave forandringer. Det viser vi i Folkets Hus ? og det kan vi også gøre i hele samfundet, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey.

Efter velkomsten sætter Folkets Hus fokus på udfordringen med at sikre den rigtige arbejdskraft i fremtiden: Hvis vi fortsætter kursen uændret frem mod 2025, vil vi i høj grad komme til at mangle faglært arbejdskraft og personer med korte og mellemlange videregående uddannelser.

Derfor har Lizette Risgaard og Bente Sorgenfrey inviteret politikerne Mattias Tesfaye (S) og Jakob Engel-Schmidt og Dansk Arbejdsgiverforenings direktør, Jakob Holbraad, til at forsøge at lægge den rette kurs frem for Danmark under titlen ? Danmark 2025 – Hvor skal vi hen, du??.

Yderligere information:
Kommunikationschef i LO Christian Lehmann, tlf. 2680 4025
Kommunikationschef i FTF Flemming Andersen, tlf. 4036 8804