Det er uacceptabelt, at politibetjente, brandmænd, sygeplejersker og andre offentligt udsættes for vold, trusler eller skældsord, når de passer deres arbejde. Det mener justitsminister Søren Pind, der i dag sammen med de borgerlige partier netop har fremlagt regeringens ‘Respektpakke I’.
Pakken indeholder 16 initiativer, der alle skal styrke respekten for det offentlige rum, offentlige myndigheder og personer i offentlig tjeneste. Med pakken vil de borgerlige partier bl.a. øge straffen for overgreb mod offentligt ansatte i fritiden. Også straffen for kriminalitet mod familiemedlemmer til personer i offentlig tjeneste skal skærpes.
FTF, der er hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte, byder pakkens initiativer i forhold til de offentligt ansatte velkommen. FTF er hovedorganisation for nogle de mest udsatte faglige grupper som fx socialrådgivere, sygeplejersker, politifolk og lærere.
Respekt for offentligt ansatte på dagsordenen
‘Det er glædeligt, at pakken sætter respekt for offentligt ansatte på dagsordenen. Det er helt uacceptabelt, at mange offentlige ansatte må gå på arbejde med en daglig risiko for vold, trusler eller chikane. Respektpakken understreger, at vi som samfund ikke vil acceptere, at offentligt ansatte og deres familier trues eller chikaneres bare for at passe deres arbejde’, siger afdelingschef i FTF, Klaus Matthiesen.
Han finder det særligt positivt, at pakkens initiativer også lægger op til at begrænse de trusler og den chikane, der finder overfor de ansattes familier og overfor den ansatte i fritiden.
De dele af pakken, der kræver lovændringer, fremsættes i starten af næste folketingsår.