Det er positivt, at Socialdemokraternes skatteordfører ? og andre partier ? i dag opfordrer til, at der indføres automatisk indberetning fra selskaber som Airbnb og Uber.

Det siger LO-næstformand Nanna Højlund, der opfordrer skatteminister Karsten Lauritzen til ?hurtigst muligt? at gribe opfordringen som et værn imod sort arbejde og sort økonomi i disse virksomheder.

? Virksomhederne er digitale platforme, hvis forretningsmodel er at bruge data på en smart måde. Samtidigt står de netop for at facilitere betaling mellem eksempelvis chauffører og brugere. Derfor er det oplagt, at de automatisk giver Skat besked om, hvem der har tjent penge via deres platform, siger Nanna Højlund.
Hun ønsker de nye digitale virksomheder velkommen, men understreger, at de skal drive deres forretning i fair konkurrence med andre virksomheder. Og fair konkurrence betyder blandt andet, at medarbejderne betaler skat.

? Det handler også om, at der ikke konkurreres på stadig ringere vilkår for medarbejderne. Her må de nye virksomheder anerkende måden, vi har indrettet vores arbejdsmarked i Danmark. De må melde sig ind i en arbejdsgiverforening og indgå egentlige overenskomster, siger Nanna Højlund.