Den tidligere SR-regering nedsatte i april i år en ny tænketank for et godt seniorarbejdsliv, der skulle komme med konkrete forslag til, hvordan beskæftigelsesindsatsen for seniorer kan forbedres, samt hvordan seniorer kan fastholdes bedre på arbejdsmarkedet. 
Men Venstre-regeringen har besluttet at nedlægge tænketanken, allerede inden arbejdet er gået i gang. Årsagen er ifølge regeringen, at ”løsninger på, hvordan seniorer får et bedre arbejdsliv, skal findes i forbindelse med større reformer på beskæftigelsesområdet og i samarbejde med arbejdsmarkedets parter”.
FTF, der repræsenterer 450.000 privat og offentligt ansatte, ser frem til at drøfte emnet ved de kommende trepartsforhandlinger, men undrer sig samtidig over regeringens prioriteter.
”Regeringen har med sine netop foreslåede besparelser på arbejdstilsynet og arbejdsmiljøindsatsen svækket seniorernes muligheder for at blive på arbejdsmarkedet. Et ringere arbejdsmiljø rammer bl.a. seniorerne hårdt, og dårligt arbejdsmiljø koster samfundet 60-80 mia. kr. årligt,” siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey.
”Vi bliver ældre og ældre, og politikerne kræver, at vi bliver længere tid på arbejdsmarkedet. Problemer med et nedslidende fysisk og psykisk arbejdsmiljø forsvinder ikke ved at nedlægge en tænketank. Jeg ser derfor frem til at emnet tages op ved trepartsforhandlingerne,” siger Bente Sorgenfrey.

Seniorerne har masser at byde på, men for nogle grupper er det sværere at blive i job end andre. En pædagog, sygeplejerske eller tømrer på 65 eller 70 år er ofte mere slidt end den yngre kollega. Samtidig har arbejdsløse seniorer ofte sværere ved at komme i arbejde igen sammenlignet med yngre kolleger.
Tænketanken, der nu er nedlagt, havde 19 medlemmer, hvoraf otte var eksperter, praktikere og erhvervsledere. De resterende 11 medlemmer repræsenterede arbejdsmarkedets parter – her i blandt FTF. Tænketanken skulle have afleveret sine anbefalinger og analyser i 2. halvår af 2016.