Arbejdsretten har i dag afgjort, at det irske lavprisselskab Ryanair ikke kan afvise fagbevægelsens krav om danske overenskomster med den begrundelse, at medarbejderne ikke har tilknytning til Danmark.
Arbejdsretten lagde i sin afgørelse vægt på:
· Medarbejderne har tilstrækkelig tilknytning til Danmark, til at forbundet kan fremsætte krav om dansk overenskomst.
· Et krav om dansk overenskomst er i overensstemmelse med EU-retten.
· Medarbejderne har tilstrækkelig tilknytning til Danmark, til at forbundet kan fremsætte krav om dansk overenskomst.
Arbejdsretten er i sin afgørelse også nået frem til, at Flyvebranchens Personale Union lovligt kan indlede konflikt mod det irske luftfartsselskab.
"Vi er i FTF glade for Arbejdsrettens afgørelse, som understreger, at den danske model gælder, når man driver virksomhed i Danmark. For v ønsker et arbejdsmarked med anstændige løn- og ansættelsesvilkår", siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey.
Der varsles nu sympatikonflikt med store fagforbund som 3F, HK og Dansk Metal. Det betyder, at deres medlemmer ikke må udføre arbejde for Ryanair, hvilket vil gøre det nærmest umuligt for Ryanair at flyve fra København.