LO er helt enig i, at både den digitale og fysiske infrastruktur skal forbedres for at gøre det lettere for folk at slå sig ned i områder, hvor der i dag er for dårlig netforbindelse og ringe vejnet.

? Det er også godt at høre, at KL erklærer sig enig i, at der er brug for at styrke produktionserhvervene i hele Danmark. KL foreslår ? ligesom LO ? at det bl.a. kan ske ved at lempe landzonebestemmelserne, så det bliver muligt for virksomheder og borgere at placere sig der, hvor det giver mest praktisk mening, siger LO?s næstformand Lizette Risgaard.

Flere skal tage en erhvervsuddannelse
? Men også ved at flere unge får en erhvervsuddannelse. Derfor skal der naturligvis også være tilgængelige erhvervsuddannelser udenfor de store byer. Desuden skal vejledningen om erhvervsuddannelserne forbedres i folkeskolen, ligesom der skal være flere håndværksmæssige valgfag ved udskolingen.

Lizette Risgaard er samtidig enig med KL i, at taxametersystemet i hele uddannelsessystemet bør gennemgås og reformeres.

? Til gengæld er jeg helt uenig med KL i, at erhvervsskoleelever skal sættes ned på SU-niveau under deres skoleophold. Erhvervsskoleelever er i lære i virksomheder og bidrager til virksomhedens indtjening, og under skoleophold får arbejdsgiverne jo dækning for deres lønudgifter gennem AUB. Erhvervsskoleelevernes økonomiske forhold skal naturligvis fortsat aftales mellem arbejdsmarkedets parter og reguleres i overenskomsterne, siger Lizette Risgaard.

Kontakt: Pressekonsulent Anette Bindslev, tlf. 23 38 42 14.