Her til eftermiddag kunne de statsansatte og finansministeren sætte det første punktum i årets overenskomstforhandlinger. Parterne er blevet enige om en ny treårig overenskomst og lønstigninger på 4,44 procent.
Forliget indebærer en forbedring af reallønnen for de ansatte på statens arbejdspladser, fx politi og forsvar.
Forliget indebærer herudover bl.a. forbedringer i pensionsordningen for de lavestlønnede statsansatte, en uges ekstra barsel til fædrene og en særlig indsats for det psykiske arbejdsmiljø på de statslige arbejdspladser.
Forliget sætter normalt rammen for de kommunale og regionale forlig, som forventes at følge efter i de kommende uger.
Anstrengelserne er dog ikke helt ovre endnu for de statslige forhandlere: De næste 4 uger vil Finansministeriet og de enkelte fagforeninger forhandle organisationsaftalerne for de forskellige grupper i staten, inden det samlede resultat sendes til afstemning.