Børsens lederskribent Steen Leth Jeppesen påstår, at jeg vil øge ledigheden, fordi jeg har udtalt, at vi bør gøre noget ved, at så mange falder ud af dagpengesystemet.
I forhold til genoptjening foreslår jeg, at der indføres en midlertidig løsning, der rækker frem til, at dagpengekommissionen slutter sit arbejde.
Jeg har desuden udtalt, at fagbevægelsen nødigt skulle føle sig nødsaget til at kræve længere opsigelsesvarsler, da det vil skabe et ufleksibelt arbejdsmarked og dermed skade konkurrenceevnen.
Steen Leth Jeppesen skriver, at vi har et af de bedste dagpengesystemer, og at det efter hans opfattelse sagtens kan forringes yderligere.
Jeg er enig i, at vi har et bedre system end visse andre lande, men det er jo netop, fordi vi har korte opsigelsesvarsler og eksempelvis ikke livstidsansættelser som nogle af de lande, vi åbenbart skal sammenlignes med.
Jeg sidder i ledelsen af den europæiske fagbevægelse og kender de fleste vilkår i Europa. Arbejdsgivere og lønmodtagere skal være glade for den danske arbejdsmarkedsmodel, der sikrer stor fleksibilitet og dermed en god konkurrencefordel.
Ødelægger vi den danske fleksibilitet ved at forringe dagpengesystemet yderligere, risikerer vi at skade vækst og beskæftigelse.
Systemet halter allerede. Derfor foreslår FTF, at genoptjeningskravet forbedres, at der ses på de supplerende dagpenge, og at man forbedrer kompensationsgraden – som for mange grupper i dag er nede på 40-50 pct. af lønnen.
Med andre ord: Dagpengesystemet er ikke et sted, man skal henslæbe sit liv, det skal være en tryghed mellem forhåbentlig korte ledighedsperioder, og det skal kombineres med en aktiv arbejdsmarkedspolitik.