Med afsæt i splinterny forskning opfordrer FTF politikerne på Christiansborg til at blive enige om en vækstpakke, der sætter skub i samarbejdet mellem offentlige og private virksomheder om at udvikle nye produkter og løsninger.  
FTF har allerede tidligere på måneden lanceret en række forslag, der sætter skub i OPI (offentlig-privat innovation). Hovedorganisationen gentager nu sin opfordring på baggrund af den ny forskningsrapport fra KORA og RUC ”Offentlige-private innovationspartnerskaber”. Rapporten evaluerer otte konkrete cases, hvor samarbejdet gennemgående har ført til øget omsætning og flere arbejdspladser for de private firmaer. Samtidig er der også indikationer på bedre kvalitet hos flere af de offentlige aktører.

”Grebet rigtigt an kan OPI give flere arbejdspladser, som vi har hårdt brug for i Danmark. Indtil nu har vi kun vidst lidt om, hvad der fremmer og forhindrer samarbejde mellem offentlige og private virksomheder på velfærdsområdet. Og vi stort set intet vidst om de konkrete effekter. Nu ved vi mere; gevinsterne er blevet mere synlige. Det vil være en supergod investering for Danmark, at staten støtter op om den slags partnerskaber”, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF. 
Ban vejen for mere OPI
Regeringen havde imidlertid ikke OPI med i sin vækstpakke, der blev lanceret sidst i april. Derfor opfordrer Bente Sorgenfrey nu kraftigt de politikere på Christiansborg, der skal blive enige om en vækstpakke inden sommerferien, til at tænke OPI ind i, hvordan Danmark får skabt vækst og flere arbejdspladser. 
Konkret foreslår FTF i sit vækstoplæg ”Sammen om vækst” en række initiativer, der skal bane vejen for mere OPI-samarbejde: Et uddannelsesprogram for OPI-praktikere, en national og uvildig instans, der kan give bindende forhåndstilsagn om udbudsretlige problemstillinger. Det skal hindre, at udbudsreglerne bremser mange gode OPI-projekter, som tilfældet er i dag. 
FTF foreslår også en OPI-platform, hvor offentlige og private virksomheder kan udveksle problemer, idéer og løsninger – en slags datingsite for virksomheder. Endelig foreslår FTF en taskforce, der skal analysere barrierer for OPI og fremlægge forslag, der kan mindske eller helt fjerne barriererne.