Alle velfærdsområder er under omstilling, og det stiller krav til de kommunale ledere. KL’s ledertræf 2013 sætter fokus på nye løsninger, nye faglige kompetencer og ikke mindst nye ledelsesprincipper.
Arrangementet løber af stablen den 10. september, og ifølge konsulent Marlene Skou Jørgensen har deltagerne meget at glæde sig til.
"Ledertræffet tilbyder en saltvandsindsprøjtning med inspiration til de ledelsesmæssige udfordringer, lederne møder i hverdagen. Vi tilbyder en blanding af oplæg i plenum og workshops med interessante gæster som Peter Bastian, der taler om, hvorfor ingen ønsker at forandre, selvom alle ønsker forandring samt Ole Fogh Kirkeby, som taler om, hvordan lederens kendskab til sine motiver og sine værdier danner grundlaget for skabelsen af det personlige lederskab," siger hun.
Mere tid til eftertanke
KL’s ledertræf har været afholdt siden 2007. Men i år forlænger arrangørerne workshoppene, så de kommer til at vare længere end de traditionelle 30-45 minutter.
"Deltagerene får mulighed for at komme et spadestik dybere med de enkelte temaer og blive klogere på den kompleksitet, der præger deres hverdag," siger Marlene Skou Jørgensen.
Når KL år efter år inviterer til Ledertræf, hænger det ifølge Marlene Skou Jørgensen sammen med, at KL er en vigtig medspiller for kommunerne og har et bredt funderet kendskab til de udfordringer, kommunerne oplever.
"KL har fingeren på pulsen i forhold til de landspolitiske beslutninger, som træffes om de kommunale velfærdsområder. Derfor er det vigtigt, at KL fortsætter med at invitere til ledertræf, og at vi gør vores bedste for at inspirere ledere og chefer og give dem mulighed for at mødes i et forum, som går på tværs af såvel kommunegrænser som fagområder," siger Marlene Skou Jørgensen.