Som et led i aftalen om et godt og langt arbejdsliv for alle, ønsker regeringen og Enhedslisten, at fastholde flere seniorer på arbejdsmarkedet. Det skal blandt andet ske ved at give seniorer et godt og attraktivt arbejdsliv, hvor der tages hensyn til den enkeltes særlige forudsætninger og ønsker til et godt arbejde, og hvor der sættes fokus på deres arbejdsmiljø og deres særlige kvalifikationer og kompetencer.
Derfor lancerer Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse seniorpakker, som skal støtte arbejdspladserne i at forbedre seniorernes muligheder for at blive længere på arbejdsmarkedet. Indholdet i seniorpakken er udviklet i samarbejde med arbejdsmarkedsparter. FTF har deltaget i arbejdet.
En seniorpakke er en startpakke, som på 3-6 måneder tilfører arbejdspladsen ressourcer til at fastholde de erfarne medarbejdere og deres kompetencer. Pakken beskriver trin for trin, hvordan ledelse og medarbejder sammen kan afdække behov, muligheder og forventninger. Der kan gives støtte til lønudgifter, kursusudgifter og konsulentbistand i forbindelse med implementering af pakken.
Seniorpakkerne kan søges af alle arbejdspladser med op til 250 ansatte uanset branche og medarbejdernes aldersmæssige og faglige sammensætning. Pakkerne kan søges efter først-til-mølle-princippet. Læs mere om seniorpakker, og hvordan man kan søge dem her:
www.forebyggelsesfonden.dk/seniorpakker.html

FTF vurdering
For FTF er det afgørende, at kravet om, at danskerne skal arbejde længere går hånd i hånd med en målsætning om at skabe attraktive arbejdspladser. Seniorpakker kan medvirke til at nå det mål. Seniorer er forskellige ligesom alle andre. De har ikke nødvendigvis de samme ønsker og behov, fordi de er 50+. De har heller ikke det samme arbejdsmiljø eller helbred. Derfor er det godt, at seniorpakkerne netop tager udgangspunkt i, at seniorer er forskellige, og har forskellige forventninger og forudsætninger i forhold til deres arbejdsliv. Når det handler om at skabe attraktive arbejdspladser for seniorer, handler det både om udvikling af den enkelte og af jobbet. Derfor er det positivt, at pakkerne både har fokus på den enkeltes forventninger og forudsætninger, men også på at forbedre arbejdsmiljøet som et vigtigt element i at fastholde seniorer på arbejdsmarked.