EU-Kommissionen tager ikke alle aspekter af de specielle forhold i pensionsbranchen med i arbejdet med ændringer af lovgivningen på pensionsområdet. Parterne på arbejdsmarkedet og pensionsbranchen peger i en fælles udtalelse på, at der er en lang række forhold, der stadig er uafklarede, og advarer Kommissionen mod at haste en lovgivning igennem uden at tage hensyn til diskussionen om de særlige forhold og afvente afklaringer.
Parterne og branchen får støtte af den særlige europæiske autoritet inden for pensioner og arbejdsmarkedspensioner, EIOPA, der har gennemført et studie i forholdene og finder, at der er en række spørgsmål, der ikke er svar på. Det gælder graden af sikkerhed for pengene i pensionsselskaberne, deres effektivitet i forhold til omkostninger og risici. Udtalelsen advarer mod at behandle pensionsbranchen som andre finansielle brancher og inkludere dem i de generelle, særlige regler under Solvency II.
Pensionsselskaber investerer langsigtet, og med EU i krise og behov for langsigtede investeringer i vækst og beskæftigelse er det netop spørgsmål, der interesserer Kommissionen. Den ventes at komme med en grønbog om langsigtede investeringer.
Parterne og branchen finder, at også diskussionen om langsigtede investeringer må inddrages i arbejdet med lovgivningen og afgørelser derfor afvente også den debat.
Find mere indenfor emnerne: