Over halvdelen af de unge står uden arbejde i nogle europæiske lande, og alligevel rækker mange politikere stadig ud efter sparekniven. Den førte politik har slået totalt fejl i rigtig mange europæiske lande, og det må stoppe nu.
Det er budskabet, når en samlet europæisk fagbevægelse 14. november holder fælles aktionsdag. Forbundene i de enkelte lande bestemmer selv, hvordan de vil markere dagen.
Men opfordringen er den samme: Politikerne må glemme sparekursen og i stedet finde løsninger, der skaber ordentlige job og en mere social profil.
Som hovedorganisation for 450.000 privat og offentligt ansatte bakker FTF op om aktionsdagen. Det bliver dog ikke via strejke, der er en af de aktionsformer den europæiske fagbevægelse ETUC opfordrer til.

FTF støtter under kongressen
FTF holder kongres på aktionsdagen. Her vil både aktionsdag og den skrappe sparekurs være nogle af temaerne i løbet af 14. november.
"FTF mener, at sparekniven er svunget for voldsomt i store dele af EU. Det har ført til stor ledighed og specielt de unge har holdt for. Løsningen er ikke at fortsætte i samme spor, men at skabe bæredygtige job i et tæt samarbejde mellem politikere og arbejdsmarkedets parter," siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey.

Hun sidder i ledelsen af den europæiske fagbevægelse ETUC og er enig med de øvrige medlemmer i, at investeringer i grønne og bæredygtige job kombineret med en socialpagt er vejen ud af krisen.
Sammenlignet med sydeuropæiske lande er Danmark foreløbig sluppet gennem krisen uden store knubs. Men der er ifølge Bente Sorgenfrey alligevel brug for fælles løsninger.
"Vi er enige i, at det blandt andet giver rigtig god mening at indføre et fælles finanstilsyn og at se på en udvikling i erhvervsbeskatning. Det kapløb, vi ser mellem landene om at have den laveste erhvervsskat, holder ikke" siger FTF-formanden.