Regeringen har netop offentliggjort en ny aftale med både de offentlige og private arbejdsgivere, der sikrer 12.500 rigtige job, der reserveres til dem, der falder ud af dagpengesystemet fra nytår. Arbejdsgiverne får en bonus på 25.000 kr. pr. job. I og med at der er tale om rigtige job på ordinære løn og ansættelsesvilkår, vil de ledige også genoptjene ret til at være i dagpengesystemet, hvis de senere skulle blive ledige igen.
Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, siger:
”Det er den bedste julegave til de langtidsledige. Rigtige job er bedre end flere dagpenge. FTF og FTF-organisationerne har alle kæmpet hårdt for at få regeringen til at tage flere initiativer, så vi er glade for den her aftale nye aftale”.

FTF var på vegne af sine 450.000 offentligt og private ansatte medlemmer med til at forhandle den såkaldte Akutpakke på plads, der blandt andet sikrer penge til meget mere jobrotation på FTF-arbejdsmarkedet. Jobrotation indebærer, at ledige kommer i arbejde, mens en fastansat kommer på efteruddannelse. FTF har dog også gennem hele efteråret fastholdt, at Akutpakken ikke var nok hjælp til de langtidsledige, der vil falde ud af dagpengesystemet til nytår.

FTF mener stadig, at genoptjeningskravet til dagpengesystemet skal forbedres for at sikre et fleksibelt arbejdsmarked og dermed en god konkurrenceevne. FTF mener også, at mulighederne for supplerende dagpenge bør ændres så fx musikere og skuespillere ikke længere bliver nødt til at takke nej til kortvarige, rigtige job for at fastholde deres forsørgelse. FTF’s beregninger viser, at FTF’s forlag til en forbedring af de supplerende dagpenge vil koste 15 mill. kr., og de penge hurtigt vil være tjent ind, hvis ledige i højere grad tager de enkeltstående job, der er.