Frygten for at miste jobbet eller slet ikke at få et fylder rigtig meget i alle EU’s medlemslande. Derfor er der brug for et nyt fokus. Det var hovedbudskabet fra EU’s formand José Manuel Barroso på konferencen "Job i Europa", der blev afholdt i Bruxelles.
Tendensen bliver understreget i en spritny undersøgelse, Voxmeter har gennemført for Ritzau. Her svarer danskerne, at de er allermest bange for at miste jobbet. Ledigheden ligger stadig under syv procent herhjemme, men i EU er det 11 procent.
10 millioner mennesker har ikke haft arbejde i over et år, og derfor er det ifølge FTF godt, at de nu lyder nye toner fra EU. FTF er hovedorganisation for 450.000 privat og offentligt ansatte og deltog i konferencen. Her talte EU’s kommissær for arbejdsmarkedet Lásló Andor blandt andet om den alt for høje ledighed.

"Vores økonomi vil kun komme op igen, hvis der er folk nok, der har et arbejde, en indkomst og bruger pengene", siger kommissæren ifølge fagligt.eu.
Han peger på, at den økonomiske politik nu skal handle om at skabe efterspørgsel på arbejdskraft.
Grønne og hvide job
Virksomheder skal igen i gang, så der bliver brug for medarbejdere. EU-Kommissionen satser derfor på, at skabe såkaldte grønne og hvide job men også indenfor it og kommunikation.
De grønne job handler om alt indenfor grøn energi. Hvide job er indenfor sundhedsområdet, hvor samlet set mangler mange hænder i hele EU.
FTF ser nogle positive muligheder i de nye meldinger fra EU. Især fokus på at øremærke penge til ungeledigheden er et skridt i den rigtige retning. Kommissionen vil senere præsentere en ungepakke, der skal hjælpe med at få ungeledigheden ned.
I dag er hver fjerde ung ledig i EU.