Det er et skridt i den helt rigtige retning, at EU’s ledere nu har vedtaget en vækstpakke på over 800 milliarder kroner. Fokus har alt for længe været på at svinge sparekniven og stram budgetkontrol.
Sådan lyder reaktionen fra FTF’s formand Bente Sorgenfrey. FTF er hovedorganisation for 450.000 privat og offentligt ansatte og har flere gange efterlyst politisk fokus på igen at skabe vækst og job som en vej ud af krisen.
"Vi har længe peget på, at vi ikke kan spare os ud af krisen. Europa har en arbejdsløshed på over 10 procent og en ungdomsledighed på cirka 23 procent. Derfor skal der ambitiøse vækstinitiativer til," siger Bente Sorgenfrey og tilføjer:
"Så aftalen et skridt i den rigtige retning, og vi er glade for, at der endelig bliver sat en anden dagsorden."
Har længe peget på en anden vej
FTF har sammen med den europæiske fagbevægelse ETUC, hvor Bente Sorgenfrey sidder i ledelsen,arbejdet hårdt for at få EU-systemet til at droppe sparekniven og fokusere på vækstvejen.
Aftalen betyder, at cirka 892 milliarder kroner nu kan bruges til at skabe vækst ved blandt andet at investere i byggeprojekter. Kritikere har peget på, at pengene ikke er nye bevillinger, men bare flyttes fra en kasse til en anden.

"Jeg havde gerne set nye penge og flere penge, men for FTF er det vigtigt, at der endelig bliver brugt penge på vækst. Uanset om det er gamle eller nye penge. Det er og bliver det vigtigste, hvis vi skal ud af krisen og gøre noget for Europas vækst og beskæftigelsesproblemer," siger Bente Sorgenfrey.
Lettere for virksomheder at låne
Vækstpakken betyder også, at det fremover bliver nemmere at låne penge. Det har danske virksomheder længe sukket efter.
Den Europæiske Investeringsbank (EIB) får blandt andet en milliardindsprøjtning, så den fremover kan låne op til 60 milliarder euro mere ud. EIB låner blandt andet penge ud til veje, jernbaner, broer og andre projekter til forbedring af infrastrukturen.
"Samlet set har EU-landene taget et skridt i den rigtige retning," lyder det fra Bente Sorgenfrey.