De finansansattes urafstemning om deres nye overenskomst sluttede i dag med en stemmeprocent på 75,4. 86 procent stemte ja, 13,1 procent stemte imod, og 0,8 procent stemte blankt.   
Finansforbundet er glad for, at medlemmerne blåstempler aftalen.
”Overenskomsten blev til efter et langstrakt og kompliceret forløb, fordi den økonomiske situation i sektoren og hele samfundsøkonomien lagde nogle temmelig snævre rammer, men medarbejderne har sagt ja til et fornuftigt og ansvarligt resultat, der peger fremad på afgørende punkter”,  siger formanden for Finansforbundet, Kent Petersen, på foreningens hjemmeside.
Aftalen gælder fra. 1. april 2012 og to år frem. Den rummer en lønstigning på 1 procent årligt og nye arbejdstidsregler, der giver medarbejderne mulighed for at opspare timer i en timebank. Alle medarbejdere får nu også ret til kompetenceafklaring, forbedrede forhold ved børns sygdom og nye outplacementordninger.
”Vi er meget tilfredse med, at medlemmerne bakker så klart op om overenskomsten – både med en høj stemmeprocent og et solidt ja. Det er et meget klart signal om, at medarbejderne tager deres del af ansvaret for sektorens udvikling og for deres egne arbejdspladser”, siger Kent Petersen.