Vi kan ikke kun spare os ud af krisen, der skal også investeres i job og vækst. Det er den klare besked fra den europæiske fagbevægelse til beslutningstagere i og omkring Bruxelles. En samlet europæiske fagbevægelse ETUC brugte onsdag 29. februar til at sætte fokus på, at politikere, økonomer og andre af de tunge drenge alt for ofte har brugt sparekniven som eneste løsning på krisen.
"Vi mener, at den almindelige europæiske lønmodtager har betalt en høj pris for krisen. Det er på tide, at vi også ser nogle initiativer, der skaber job og bæredygtigt vækst. Det er den besked, vi sender i dag. Både på gaden og i mødelokalerne."
Sådan lyder det fra Bente Sorgenfrey. Hun har deltaget i flere af onsdagens arrangementer både som formand for hovedorganisationen FTF, der repræsenterer 450.000 privat og offentlige ansatte og som en del af ledelsen i ETUC. Hun mener, at både de enkelte lande hver for sig, men også EU som helhed må trække i arbejdstøjet.
"Europa er i krise, og det har uoverskuelige konsekvenser for mange europæere. Besparelser og lønnedgang har ført til øget fattigdom og manglende købekraft. Sparekniven må nu afløses af en investeringsstrategi, der kan bidrage til vækst og jobskabelse", siger Bente Sorgenfrey.
Mange unge europæere er ledige
Hun peger på, at ungeledigheden nu er over 30 procent i store EU-lande.
"Det kan vi ikke bare se på, der må handling til, og det er den klare besked i dag fra ETUC."
Bente Sorgenfrey mødes i løbet af tirsdag og onsdag med EU-Kommissionens formand Jose Manuel Barroso, EU’s præsident Herman Van Rompuy og EU-Parlamentets formand Martin Schulz samt lederne af parlamentets forskellige partigrupper.