Politikerne skal ikke kun slibe sparekniven, når de skal få Europa ud af krisen. Der er et stadig større behov for at satse på vækst og jobskabelse som en del af løsningen.Sådan lød beskeden fra Bente Sorgenfrey, der mandag mødtes med blandt andre EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank (ECB), og formandskabet for EU, som Danmark i øjeblikket har.
Bente Sorgenfrey mødtes med beslutningstagere som næstformand for den europæiske fagbevægelse ETUC.
Møderne er en del af Det Europæiske Semester, hvor Den Europæiske Centralbanks præsident Mario Draghi og EU’s finanskommissær Olli Rehn hører de europæiske arbejdsgiveres og lønmodtageres syn på økonomien. På mandagens møde præsenterede kommissionen desuden den årlige analyse af væksten i Europa.
Høj pris for krisen
Bente Sorgenfrey understregede på mødet, at mange europæiske lønmodtagere har betalt en meget høj pris for krisen. Hun lagde vægt på, at der skal lyttes til det stadig større antal økonomer og eksperter, der advarer mod kun at spare sig ud af krisen. FTF-formanden pegede også på, at jobskabelse og vækst – blandt andet via grønne investeringer – er en af vejene frem. Det vil ikke bare give et grønnere, men også mere bæredygtigt Europa.
Et andet budskab fra Bente Sorgenfrey var, at den sociale dialog med arbejdsmarkedets parter er en forudsætning for reformer og vækstinitiativer. Dialogen skal både være i de enkelte lande og i EU for at gøre en forskel.
På mødet deltog også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), Bernadette Ségol, generalsekretær for den europæiske fagbevægelse ETUC samt de offentlige arbejdsgivere CEEP og Business Europe.
Tirsdag i næste uge deltager Bente Sorgenfrey i møder med EU-Kommissionens formand José Manuel Barroso, onsdag morgen med EU’s præsident Herman Van Rompuy og onsdag eftermiddag med EU-Parlamentets formand Martin Schulz.