Bogen og den tilhørende hjemmeside www.digogdendanskemodel.dk, er udgivet af FIU – Fagbevægelsens Interne Uddannelser og er udviklet i et samarbejde mellem arbejdsmarkedsforskere fra Københavns Universitet, tillidsrepræsentanter fra arbejdspladser i hele Danmark og fagspecialister fra FH’s forbund.

Tillidsvalgte er hverdagens helte

Materialet giver en god introduktion til alle nyvalgte tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter i både det private og det offentlige om, hvordan det danske arbejdsmarked fungerer.

Men der er også masser af praktiske tips, råd og erfaringer til, hvordan konkrete opgaver, såsom forberedelse af lønforhandling, eller arbejdet med dårlig trivsel og seksuel chikane kan gribes an.

Medlemmerne udgør fundamentet i fagbevægelsen, og tillidsvalgte er så de bærende stolper og tagspær. De har fortjent al den støtte og opbakning, de har brug for. Tillidsvalgte påtager sig hver dag et kæmpe ansvar for deres kollegers arbejdsforhold.

Lizette Risgaard

”Medlemmerne udgør fundamentet i fagbevægelsen, og tillidsvalgte er så de bærende stolper og tagspær. De har fortjent al den støtte og opbakning, de har brug for. Tillidsvalgte påtager sig hver dag et kæmpe ansvar for deres kollegers arbejdsforhold.

Og så fortsætter de en over hundrede år stolt dansk tradition for at sikre det gode samarbejde og udvikling af landets arbejdspladser”, siger Lizette Risgaard.

Bog, film, podcast og hjemmeside

FIU har udarbejdet materialet for at give tillidsvalgte den bedste start på det hverv, de har påtaget sig. Materialet findes både i bogform, film, podcast og på hjemmesiden, så det kan bruges præcis, når der er brug for det.

Kom til reception på tirsdag

Bogen og det tilhørende digitale univers lanceres ved en reception tirsdag d. 17. august på Konventum i Helsingør. Der vil være oplæg fra forfatterne, lektor Steen E. Navrbjerg, og lektor Trine P. Larsen, begge FAOS, om fremtidens arbejdsmarked og de tillidsvalgtes rolle, ligesom det bliver muligt at besøge det digitale univers. Interesserede er velkomne til at deltage i receptionen.

Du kan se invitationen her

Er du interesseret i bogen?

Du kan hente en digital udgave på www.digogdendanskemodel.dk