Aftalen indeholder en ændring af brugen af intensiv og kontinuerlig aktivering af uddannelseshjælpsmodtagere, så der fremover kan være 4 måneder mellem tilbud, hvor det i dag er 4 uger. Derudover er det aftalt at gennemføre en permanent udvidelse af brugen af alternative samtaleformer for ledige efter 6 måneder.

Endelig indeholder aftalen en ny ret til fastholdelsesmentorer for uddannelseshjælpsmodtagere samt en ret til selvfunden virksomhedsrettet aktivering for uddannelseshjælpsmodtagere.

”Vi er rigtig glade for den ny ret til tidlig pension. Derfor er det også godt, at partierne er gået i gang med at forhandle finansieringen. Vi havde foretrukket andre løsningsmodeller, men glæder os til næste fase i forhandlingerne, hvor vi særligt lægger vægt på, at få drøftet arbejdsdelingen mellem a-kasser og jobcentre”, siger Ejner K. Holst, næstformand i FH.

Læs mere om aftalen