Kommentaren kommer på baggrund af de nyeste praktikpladstal, som Undervisningsministeriet har offentliggjort i dag, og som er de første efter folketingsvalgets udskrivelse.

”Selvom jeg selvfølgelig godt kunne have tænkt mig en endnu større fremgang i antallet af praktikpladser, viser de nye tal, at alt, det vi gør, fortsat virker, og det er vigtigt, fordi vi i fremtiden skal bruge tusinder af nye faglærte. Især er det vigtigt, at alle virksomheder bliver opsøgt og informeret om deres mulighed for at tage elever. Selv om et firma ikke kan tage elever i produktionen, kan de måske tage en kontorelev eller en it-supporter elev. Der er mange muligheder”, siger Nanna Højlund.

Flere gymnasieelever og ufaglærte voksne skal også finde vej til EUD

”Vi skal have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, men vi skal også vejlede gymnasieelever og ufaglærte voksne om de spændende muligheder, der ligger i at tage en erhvervsuddannelse. Det er nødvendigt for at sikre nok dygtige medarbejdere i de offentlige og private virksomheder”.

Nanna Højlund ser frem til at samarbejde med arbejdsgiverne og den nye undervisningsminister om at sikre, at endnu flere unge og voksne vælger at tage en erhvervsuddannelse og udnytte de mange muligheder som en faglært uddannelse giver.

Kontakt: Pressekoordinator Anette Bindslev, 23 38 42 14.

Nanna Højlund

Vil du læse flere skarpe holdninger og politiske udmeldinger?