Der er i nat indgået forlig på det regionale område mellem arbejdsgiverne i Danske Regioner og de faglige organisationer, der ikke indgik forlig natten til onsdag.
Forliget omfatter FTF- og AC-organisationernes medlemmer. Med aftalen i nat er overenskomsten for samtlige 120.000 ansatte i regionerne på plads.
Forliget indeholder de samme hovedelementer som det kommunale forlig, der blev indgået fredag middag (Se nyhed).

Forliget indeholder ligeledes flere af de samme hovedelementer som det regionale forlig, der blev indgået natten mellem tirsdag og onsdag af LO-organisationerne (Se nyhed)

For FTF’erne fortsætter de eksisterende spisepausebestemmelser i regionerne, men organisationerne har i det indgåede forlig taget skriftligt forbehold for at køre en faglig voldgift for at få bekræftet retten til spisepausen.
"Vi har fået det, vi skulle på spisepausen, og hjulpet AC i mål med deres eksplicitering”, siger Grete Christensen blandt andet i en nyhed på DSR’s hjemmeside.
Og til Ritzau udtaler Grete Christensen:
"Vi har i dag arbejdet med aftalen omkring spisepause. Og der er fundet løsninger for både FTF og Akademikernes Centralorganisation, som tilfredsstiller os", siger hun her
Dermed mangler der kun en aftale for statens område. Du kan læse mere om det regionale forlig på DSR’s hjemmeside her
På videoen nedenfor kan du se formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen kommenterer forligene på både kommuner og regionernes område: