Der er positive toner i den rapport om Danmarks produktivitet fra formandskabet for Det Økonomiske Råd, som er udkommet i dag. Her vurderer vismændene, at Danmark ikke har et produktivitetsproblem i forhold til andre sammenlignelige lande.

? Vismændenes rapport er med til at aflive myten om, at vores samfundsmodel med en ordentlig velfærd, som vi er sammen om at betale over skatten, skulle være en hæmsko i det internationale produktivitetskapløb. Den understøtter tværtimod, at vi sagtens kan være rige, lige og trygge på samme tid, siger Lizette Risgaard.

LO-formanden understreger, at en øget velstand er en del af grundlaget for, at vi har råd til velfærd. Derfor skal vi altid være opmærksomme på at skabe ordentlige forudsætninger for en høj produktivitet. Hun er dog også enig med vismændene i, at det er afgørende ikke at ofre alle andre hensyn i jagten på en endnu bedre produktivitet:

? Danske virksomheder har generelt gode rammevilkår, og det skal vi sørge for, at de også har i fremtiden. Men som vismændene også understreger, skal man jo ikke jagte produktivitet for enhver pris. Der er andre væsentlige hensyn som lighed og tryghed, der også vejer tungt i vores indretning af samfundet, siger Lizette Risgaard:

? Øget velstand er vigtigt ? ikke fordi, det bare er nok i sig selv, men også som et middel til at skabe et godt samfund og en ordentlig velfærd.

 

Kontakt: LO?s pressetelefon 2611 9710.