Servicekortet er ikke populært. Hverken i mange af de sektorer, det er tiltænkt. Eller blandt de europæiske fagforeninger. Læs mere 
Nu risikerer den danske regering, der har et mere positivt syn på kortet, at komme i mindretal. Det viser en rundringning, som Mandag Morgen har lavet.
”Vi kan faktisk ikke rigtig forstå, hvem der ønsker det her forslag, og opfatter det som et ideologisk præget udspil fra liberalistiske kræfter i EU-Kommissionen, siger Peter Hummelgaard”, EU-ordfører for Socialdemokratiet således til Mandag Morgen.
Heller ikke Kenneth Kristensen fra Dansk Folkeparti er glad forslaget: 
"Der er et stort behov for, at EU tager ansvar for at bekæmpe social dumping. Forslaget her går i den modsatte retning, og vi kan risikere, at det fremmer social dumping. Det er ikke det, vi ønsker".
Også SF er kritisk:
”Man kan selvfølgelig ikke have noget imod en forenkling, men der er for mange smuthuller i forslaget, og så bekymrer det mig, at det land, der udsteder kortet, også har kontrolbeføjelsen”, siger Holger K. Nielsen.
Dermed kan Brian Mikkelsen risikere at måtte se langt efter at få mandat i Europa-Udvalget i Folketinget, når sagen efter planen behandles der efter sommerferien op til et Ministerrådsmøde i EU.
Kilde: fagligt.eu